Omgaan met commentaar

16:28:00


good, grunge, vibes, bad - image #1999685 by saaabrina on Favim.comOmgaan met commentaar is een onderwerp wat naar mijn mening heel erg speelt op het moment. Met name online. Met omgaan met commentaar bedoel ik dan ook niet alleen commentaar incasseren, maar ook commentaar geven. Met name eigenlijk commentaar geven is iets wat veel mensen naar mijn mening niet kunnen. De meeste reactie's die ik zie zijn gewoon puur roekeloos geschreeuw zonder na te denken. Gewoon zeggen wat je wil zeggen zonder er bij na te denken dat de gene die deze reacties binnenkrijgt aan de andere kant net zoals jij ook gewoon een mens is achter een beeldscherm, een mens met gevoelens. Ga je eens na, heeft je reactie net enige toevoeging geven? Heeft het iemand geholpen? Ik denk het niet, ik denk niet dat iemand blij is met: "Dit is kut, lelijk en stom." of iets anders in die trant.
Ik schrijf dit omdat ik merk dat dit nu ook in het echte leven gebeurt. Iedereen denk maar dat hij/zij alles kan zeggen. En zo ook een van mijn docenten die niks onderbouwd naar buiten kan brengen. Alleen: "Ik vind dit niet goed, dit is lelijk, dit is kut." Mijn maag draaide om, niet zo zeer omdat ze het niet goed vond wat ik produceerde, maar omdat ik steeds meer het idee krijg dat die mentaliteit die online heerst ook in het echte leven naar voor komt. Misschien omdat wij in een tijd leven dat iedereen ongeveer met zijn telefoon in zijn hand geschroeid leeft, althans mijn generatie inclusief ikzelf moet ik toegeven.

En het is niet alleen die docent waarover ik het nu heb die mij dit idee geeft. Ik zie het steeds vaker, dat mensen geen rekening houden meer met de persoon die ze tegenover zich hebben. Het is gewoon bam dit is wat ik te zeggen heb, zoek het maar uit. Misschien omdat we gewend zijn om maar alles te kunnen zeggen veilig achter onze beeldschermen zonder enige echte klappen terug te kunnen krijgen.

Gebruik je stem online zowel als offline om een toevoeging te geven aan iemands leven. Het is oké als je iets niet mooi vind. maar denk na over de wijze waarop je iets brengt.
You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe