Over sterke vrouwen: Mijn rolmodel Coco Chanel.

14:30:00

Waarom Chanel?
Chanel  N5 is zo genoemd omdat Ernest Beaux twee series van parfummonsters creëerde, genummerd 1-5 en 20-24. Hij vroeg Coco Chanel er een te kiezen, ze koos N5. Chanel presenteerde haar nieuwe parfum op de vijfde dag van de vijfde maand in 1921.
Chanel nu

Voor mij is Coco Chanel een rolmodel. Ik hou van haar als persoon.  Ik hou van het merk Chanel omdat het naar mijn mening staat voor ultieme vrouwelijkheid.  Ik heb groot respect voor haar weigering enige modetrend te volgen. Ze was een sterke vrouw, die in staat was een compleet mode-imperium op te bouwen vanuit niets.

Wat was het begin?
Gabrielle Bonheur Chanel werd geboren in 1883 in Saumur Frankrijk. Het merk Chanel  dateert van  1909 en begon als een hoedenwinkel. Haar grote doorbraak kwam toen Coco een kleine winkel opende in Parijs in 1910 waar ze haar hoeden verkocht.
Rond 1900 was het heel normaal dat vrouwen erg oncomfortabele kleren droegen, ze zaten letterlijk gevangen in hun korset, en konden daardoor niet eten of ademhalen. Coco Chanel had  hele andere gedachten over hoe een moderne vrouw zich zou moeten kleden. Naar haar mening was het op dat moment de man die de vrouw kleedde, niet de vrouw zelf die er zo bij wilde lopen. Ze introduceerde kledingstukken als blouses met strikken en strooien hoeden met een vrouwelijke touch. Dat waren allemaal kledingstukken die daarvoor deel uitmaakten van een mannengarderobe.

Chanel N5
Coco Chanel was ook de allereerste modeontwerper die haar naam leende aan een parfum , Chanel N5.  Voor de meeste parfumliefhebbers is  Chanel N5 een symbool van goede smaak  en het is nog steeds een van de best verkochte parfums ooit in de wereld. Coco Chanel vroeg de parfumontwerper Ernest  Beaux voor haar een parfum te maken dat ‘rook als een vrouw’ .  Het parfum werd  populair omdat veel  celebrities het begonnen te dragen. Ik denk dat we allemaal weten dat  Marilyn Monroe altijd een paar druppels droeg als ze naar bed ging.  Het gezicht van  Chanel N5 vandaag  is Nicole Kidman.
images chanel
Gedurende de Tweede Wereldoorlog moest Chanel haar winkel sluiten. Na de tweede Wereldoorlog heropent ze haar winkel en wordt zo succesvol dat ze een erfenis bouwt die tot op de dag van vandaag een begrip in de modewereld is.  Al heel lang is Chanel is bekend vanwege de erg vrouwelijke en elegante Tweed jasjes en rokken, de ‘ little black dress’, de tweekleurige schoenen, de gewatteerde leren handtassen met kettinghandvat en haar parfum Chanel N5.
Coco Chanel sterft in 1971 in Parijs en laat het merk Chanel achter. Chanel bestaat tot op de dag van vandaag en is nu in handen van designer Karl Lagerfeld. Chanel is een van de meest invloedrijke couturehuizen die de mode-industrie ooit heeft gekend.
images coco

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe