Gaan we stemmen? Wees geen schaap!

07:43:00


Dit blog werd geïnspireerd door een filmpje dat ik doorgestuurd kreeg van Erdogan die zijn toespraak hield, gevolgd na elke uitspraak door een beeld van een kudde blatende schapen. 

Zijn wij eigenlijk wel beter, bedacht ik mij toen. Als ik hoor hoeveel mensen hier in Nederland klakkeloos meneer Wilders aanhangen. Nu mag je best weten dat ik geen aanhanger van hem ben en een deel van Nederland zal mij dan ook vast een landverrader vinden of iets in die trant.Waarom ben ik geen aanhanger?

Meneer Wilders zegt op te komen voor de Nederlanders. Maar is dat eigenlijk wel zo?
Nu ben ik een 19 jarige snotneus en ik mag voor het eerst echt stemmen dit jaar. Wat mij nu opvalt is dat een deel van de Nederlanders maar klakkeloos achter meneer Wilders aanloopt en keihard met hem mee blaat. Zonder er over na te denken wat voor consequenties de maatregelen hebben die meneer Wilders wil doorvoeren.
Want we zijn bang, en als mensen bang zijn gaan ze zich gedragen als een kudde schapen. Mensen zijn onder invloed van angst geneigd om elkaar maar te volgen en na te doen.

Neem het meisje wat raar is in een klas, waar niemand vrienden mee wil zijn omdat ze raar is. Stiekem lijkt ze jou toch een aardig persoon en vind je het eigenlijk zielig dat niemand met haar om gaat. Maar uit angst loop je toch achter het overgrote deel aan van de klas. Bang dat jij ook raar gevonden wordt. En ook het overgrote deel van die klas is daar bang voor, weet ik uit ervaring.

Wat nou als we geen fuck zouden geven om  wat andere mensen vinden en minder fucks proberen te geven om de dingen waar we bang voor zijn?! Nou ja, in die zin dat je nog rationeel kan denken. En dat je dan niet als een dom schaap achter degene aanloopt die de grootste mond heeft.

Zit het dat echt  in het sociale aspect, is het de aard van ons beestje? We volgen altijd de mensen met de grootste mond. En ik dacht dat dat na de middelbare school zou stoppen, ahumm…

Terugkomend op die blatende schapen.  Misschien was je tijdens je middelbare schooltijd zo bezig met dat rare meisje te vermijden dat je niks hebt opgestoken van de geschiedenis les.  Ik heb daar wel iets geleerd: namelijk dat de geschiedenis zich herhaalt.

Om dat te vermijden, laten we eens wat anders proberen, laten we dit keer eens niet blatend achter elkaar aanlopen, en niet op de grootste schreeuwer stemmen die onwerkelijke standpunten heeft! 

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe